Categories
數字馬桶 智能馬桶 蹲式馬桶 通沙井 通渠 馬桶安裝 馬桶維修 高壓通渠

通渠佬收費馬桶下水管一定要高於地面,否則漏水咗睇你點辦

通渠佬收費馬桶下水管一定要高於地面,否則漏水咗睇你點辦

鑽石山通渠通渠公司通渠佬收費你喺裝修嘅時候有得冇有得注意馬桶下水管比地面高還係低呢?

通渠佬收費
通渠佬收費

最好高於地面通渠佬收費98159809,喺情況允許嘅情況下通渠佬收費98159809,下水口如果能夠比地面高2到5釐米係最佳嘅安裝方法。

如下圖係正確嘅做法

通渠佬收費錯誤嘅示範,點解咁做呢?

其一,一般情況下馬桶嘅出水口周圍係凹進嘅,通渠佬收費下水管才能夠套進去。

其二,如果下水管預留低於地面,通渠佬收費坐便器和下水管冇有得啱心,帶嚟漏水問題。

其三,如果提前發現咗呢個問題,這時安裝師傅會用密封圈,裝密封圈得保證水得向向瓷磚下面排,但漏水嘅情況還會發生嘅。

馬桶下水管預留太低,通渠佬收費如何解決?

各位,喺安裝馬桶前,通渠佬收費趕緊檢查一下自己屋企下水管嘅預留高度吧。 低於地面與地面齊平嘅現象係唔係有得好多咦? 係唔係感覺好揪心?點補救?唔會要重新把瓷磚敲咗重做吧?

呢度有得一個小嘅改造方案:買一個轉接管,一頭大、一頭小。小嘅嗰頭正好套喺自家嘅下水管裡,通渠佬收費記得用上膠水就嚴絲合縫咗,大嘅嗰頭唔就係坐便器新嘅下水管

說咁多就係念畀大家就念提一個醒,馬桶下水管喺安裝馬桶之前一定要把呢個管接上嚟,前期多做一點能畀後期解決好大嘅麻煩。

鑽石山通渠通渠公司通渠佬 收費

One reply on “通渠佬收費馬桶下水管一定要高於地面,否則漏水咗睇你點辦”

[…] 一般在五金店或雜貨店可找到,常見的通渠水有雙魚牌或獅王通渠佬。但通渠水非常危險,因其成份主要是強酸的腐蝕性液體,遇水產生化學反應放熱,可以出現灼傷皮膚等不良反應。如膠喉管經常使用會導致變型或蝕穿,出現安全問題。在使用通渠水的時候一定要分外小心,以免濺射到皮膚上。 […]

通渠服務中心98159809
香港十八區緊急通渠98159809
香港十八區渠務工程公司免費通渠服務咨詢電話90619414